13. İstanbul Bienali

0

Posted on 09:38 | By lunawar | In , , , , , , ,


bu sene İstanbul Bienali ücretsiz olacak.. "anlamak" için bir de sanata şans vermek lazım..

orjinal siteden alıntı:
“Anne, ben barbar mıyım?” başlığıyla Fulya Erdemci’nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek ve politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanacak. 13. İstanbul Bienali, bu yıla özel olarak ücretsiz gerçekleştirilecek. Bienalin kapanış tarihlerinde de değişiklik yapıldı. 14 Eylül tarihinde kapılarını açacak 13. İstanbul Bienali sergileri, 20 Ekim tarihine kadar gezilebilecek. 
13. İstanbul Bienali’nin başlığı “Anne, ben barbar mıyım?” şair Lale Müldür’ün aynı adlı kitabından alıntıyla küratör Fulya Erdemci tarafından belirlendi. Şiir, edebiyat, ve şiirsellikle sanatın ilişkisini vurgulayan bu başlık, aynı zamanda “barbar” terimiyle, “öteki”leri anlamak için öğrenmemiz gereken veya “gelecek dünya”yı anlamlandırabilmek için keşfetmek zorunda olduğumuz yeni ve bilinmedik dillere de işaret ediyor. 13. İstanbul Bienali’nde, güncel demokrasi biçimlerini sorgulayan, günümüzün mekânsal-ekonomik politikalarını tartışmaya açan, uygarlık ile barbarlık kavramlarını sorunsallaştıran ve bu bağlamda sanatın rolünü yeni ve alışılmışın dışındaki dillerle araştıran işler yer alacak.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding’in sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali’nin sergi mekânları ve sanatçı listesi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

via; bienal.iksv Pin It now!

the National

2

Posted on 10:37 | By lunawar | In , , , ,


bu sene gitmeyi en çok istediğim konserlerden biriydi the National..
ne yazık ki iptal olanlardan biriydi.. bu sabahı onlara ayırdım..


Pin It now!